Kraamzorg

Kraamzorg

Er breekt voor jou een bijzondere tijd aan. Jouw kleine wonder komt over een aantal maanden op de wereld. Maar voordat het zover is, onderneem je een aantal stappen. Onze hulp is daar eentje van.

Wij zijn zelfstandige kraamzorg verleners. Ons werkgebied valt in en rondom gemeente De Fryske Marren. Dat wil zeggen dat wij zorg verlenen bij gezinnen die binnen een straal van 50 kilometer wonen vanaf Balk, omdat wij binnen drie kwartier bij jullie willen kunnen zijn. Mocht je twijfelen of je binnen, die straal woont, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

We vinden het beide belangrijk dat we jouw kraamverzorgenden zijn gedurende het hele traject, dat wil zeggen: persoonlijk contact van aanmelding tot na de kraamweek. Dit doen we omdat we je zo lang mogelijk op een persoonlijke manier willen begeleiden, zodat jij en je gezin daarna vertrouwd en zelfstandig verder kunnen.

Door ons in te schakelen, leer je over de nodige voorbereiding op de geboorte van je kindje, ondersteunen wij de verloskundige tijdens de thuis – of poliklinische bevalling in het ziekenhuis en krijg je zorg tijdens de kraamtijd.

Tijdens de kraamweek komt één van ons acht dagen zorg verlenen. In eerste instantie dragen we zorg voor jou en je kindje. Wij leren je over de verzorging van je baby en we helpen bij het (borst)voeden van je kindje. Om een goede keuze te maken tussen borst- of kunstvoeding kun je de volgende pagina raadplegen borst- of kunstvoeding. Extra informatie vindt je op de volgende twee websites: www.borstvoeding.nl of www.voedingcentrum.nl.

Praktische informatie

Wil je één van ons als kraamfaam? Wacht dan niet te lang met inschrijven. Hoe eerder je je aanmeldt, des te groter is de kans dat één van ons jouw kraamverzorgende wordt. Bovendien krijg je van ons dan een inschrijfcadeau tijdens het intakegesprek. Bij vragen kun je ook vrijblijvend contact opnemen.

Kraamfaam is aangesloten bij Kraamteam FRL. Mochten wij de kraamzorg niet kunnen verzorgen, dan zijn er bij dit samenwerkingsverband genoeg bekwame en fijne collega’s die dat wel kunnen. Hierdoor ben jij altijd verzekerd van goede kraamzorg.

Uitzetlijst
Met de komst van je kindje heb je een aantal spullen nodig.Om je te helpen hebben wij een handig uitzetlijstje gemaakt. Je vindt daarop de noodzakelijke spullen die je in ieder geval nodig hebt. Hier kun je de uitzetlijst downloaden

Vergoedingen

De basisverzekering dekt de kosten voor kraamzorg. Kraamfaam is aangesloten bij Coöperatie Kraamzorggroep U.A. Deze is gecontracteerd bij iedere zorgverzekeraar in Nederland.

Wel betaal je een eigen bijdrage van €4,60 per uur. Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je de eigen bijdrage (deels) vergoed. Je zorgverzekeraar kan je daar meer over vertellen.

Aantal uren zorg

Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt, is afhankelijk van jouw situatie volgens het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw wensen en omstandigheden. Samen bespreken we hoeveel uur zorg je krijgt.

In de kraamweek kan dat aantal uren veranderen als dat nodig is. Bijvoorbeeld als jij en/of jouw kindje langer in het ziekenhuis moeten blijven of als het voeden nog niet goed verloopt. Je verloskundige en kraamverzorgende overleggen dit in de kraamweek met jou.