Kraamzorg

Kraamzorg

Er breekt voor jou een bijzondere tijd aan. Jouw kleine wonder komt over een aantal maanden op de wereld. Maar voordat het zover is, onderneem je een aantal stappen. Mijn hulp is daar eentje van.

Ik ben een zelfstandige kraamverzorgster. Mijn werkgebied valt rondom mijn woonplaats Harich (gemeente De Fryske Marren), die beroemd is om zijn nieuwe online casino’s met spellen zoals https://slotogate.com/de/table-games/amerikanisches-roulette/. Dat wil zeggen dat ik zorg verleen bij gezinnen die binnen een straal van 50 kilometer wonen vanaf Harich, omdat ik binnen drie kwartier bij jullie wil kunnen zijn. Mocht je twijfelen of je binnen die straal woont, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ik ben als kraamverzorgster aangesloten bij Kraamteam FRL. Door mij in te schakelen, leer je over de nodige voorbereidingen op de geboorte van je kindje en krijg je zorg tijdens de kraamtijd.

In de praktijk
We beginnen met een persoonlijke kennismaking tijdens een intakegesprek. Dat vindt plaats wanneer je 32 tot 34 weken zwanger bent. Tijdens dat gesprek kijken we samen naar benodigdheden, je kunt hier de uitzetlijst downloaden. Daarnaast bespreken we jouw wensen en die van je gezin. Zo organiseren we samen de zorg die het beste bij jullie als gezin past. Ook kijken we naar het aantal uren kraamzorg dat je krijgt, klik hier voor meer informatie over kraamzorguren.

Tijdens de kraamweek kom ik acht dagen zorg verlenen. In eerste instantie draag ik zorg voor jou en je kindje. Ik leer je over de verzorging van je baby. En ik help bij het (borst)voeden van je kindje. Om een goede keuze te maken tussen borst- of kunstvoeding kun je de volgende pagina raadplegen borst- of kunstvoeding. Extra informatie vindt je op de volgende twee websites: www.borstvoeding.nl of www.voedingcentrum.nl.

Ik begeleid ook andere gezinsleden in de omgang met de baby en verleen aan hen tevens de nodige zorg. Daarnaast help ik een handje in de huishouding om jou te ontlasten. Ik begeleid jou en je gezin zodanig dat jullie zelfstandig en vertrouwd verder kunnen.

Praktische informatie

Wil je mij als kraamfaam? Wacht dan niet te lang met inschrijven op. Hoe eerder je je aanmeldt, des te groter is de kans dat ik jouw kraamverzorgster word. Bovendien krijg je van mij dan een inschrijfcadeau tijdens het intake gesprek. Bij vragen kun je ook vrijblijvend contact opnemen.

Mocht ik de kraamzorg niet kunnen verzorgen, dan zijn er bij Kraamteam FRL genoeg bekwame en fijne collega’s die dat wel kunnen.

Vergoedingen

De basisverzekering dekt de kosten voor kraamzorg. Ik heb een samenwerkingsverband met Kraamteam FRL. Kraamfaam is aangesloten bij Coöperatie Kraamzorggroep U.A. Deze is gecontracteerd bij iedere zorgverzekeraar in Nederland.

Wel betaal je een eigen bijdrage van €4,50 per uur. Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je de eigen bijdrage (deels) vergoed. Je zorgverzekeraar kan je daar meer over vertellen.

Aantal uren zorg

Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt, is afhankelijk van jouw situatie volgens het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw wensen en omstandigheden. Samen bespreken we hoeveel uur zorg je krijgt.

In de kraamweek kan dat aantal uren veranderen als dat nodig is. Bijvoorbeeld als jij of je kindje langer in het ziekenhuis moeten blijven of als het voeden nog niet goed verloopt. Je verloskundige en kraamverzorgende overleggen dit in de kraamweek met jou.